Erfrecht

Een overlijden binnen de familie is een emotionele gebeurtenis, waarbij helaas conflicten over de verdeling van een erfenis kunnen ontstaan. De specialisten van Rassers hebben diepgaande kennis van het erfrecht en hebben ruime ervaring met het oplossen van conflicten.

Het oplossen van geschillen in het erfrecht

Wij treden op voor of tegen erfgenamen, executeurs, vereffenaars, testamentair bewindvoerders, schuldeisers, legatarissen en legitimarissen, bij een breed scala aan geschillen. Denk hierbij aan onderwerpen zoals de verdeling van een erfenis, het kindsdeel, de legitieme portie, vruchtgebruik, onterving, het handelen of nalaten door de executeur, (de geldigheid van) het testament, verzwegen of ontvreemd vermogen uit de nalatenschap, enzovoorts.

Een sterke meerwaarde van onze dienstverlening is dat wij naast diepgaande kennis van het erfrecht tevens beschikken over een diepgaande kennis van het vennootschapsrecht en wij een sterke affiniteit met cijfers hebben. Die kennis is met name inzetbaar in het geval de erfenis (mede) bestaat uit (de aandelen in) een bedrijf.

Het juridisch advies van Rassers

De erfrecht advocaten van Rassers combineren uitstekende dossierkennis met een sterk strategisch en tactisch inzicht. Daardoor kunnen we het effect van keuzes nauwkeurig inschatten, mede gelet op onze jarenlange proceservaring. En dat helpt weer om de meest kansrijke koers uit te zetten.

Bij het uitvoeren van de gekozen strategie combineren we vervolgens een sterke drive om te realiseren waar de cliënt in onze optiek recht op heeft, met een scherp oog voor eventuele gevoeligheden en emoties. We zijn oplossingsgericht, waar mogelijk. En procederen krachtig, met lef en met hoogwaardige onderbouwing, als het nodig is.

Hoe staan onze erfrecht advocaten u bij?

“Bij cliënten die mij benaderen met een conflict op het gebied van erfrecht werk ik vanuit de drive om te realiseren waar zij menen recht op te hebben. Diepgaande kennis van het erfrecht, dossierkennis en strategisch en tactisch inzicht gaan echt hand in hand. In de meeste gevallen zal ik dan ook proberen om het conflict snel en efficiënt op te lossen, zonder dat er een procedure aan te pas hoeft te komen. Lukt dat niet, dan procedeer ik tot het uiterste, zo nodig rekening houdend met eventuele gevoeligheden en emoties die in een dergelijke zaak aan de orde kunnen zijn.”

Philip Vroegrijk Erfrechtadvocaat
Philip Vroegrijk

Hoe gaan wij te werk?

  • we stellen uw juridische positie nauwkeurig vast;
  • we beoordelen proceskansen aan de hand van de feiten, omstandigheden en jurisprudentie;
  • we analyseren waar u per saldo het meest aan heeft: een schikking of procederen;
  • we zetten een strategie uit, en denken daarbij altijd verschillende stappen vooruit.

Snelle afstemming over uw conflict

Wij begrijpen dat u graag van tevoren contact heeft om in te schatten wat we in uw situatie kunnen betekenen. Als u ons belt kunnen wij vaak al, op basis van een kort telefoongesprek, inschatten hoe wij u van dienst kunnen zijn met betrekking tot uw specifieke situatie. Ook kunnen wij meestal al een inschatting maken van de verwachte kosten. Wij staan u direct of in ieder geval dezelfde dag nog te woord. Voor erfrecht advocaat Philip Vroegrijk belt u met 076-5136120 of stuurt u een e-mail naar vroegrijk@rassers.nl.