115 jaar ervaring in de advocatuur

Kennis van zaken.

Onze ervaring

  • Fysieke leefomgeving/ruimtelijke ordening (omgevingsplannen/bestemmingsplannen/ omgevingsvergunningen, etc.)
  • Milieurecht (milieuvergunningen, geluid/trillingen, luchtkwaliteit, bodem(verontreiniging), water, afval, asbest, geur, externe veiligheid, milieueffectrapportage, milieuaansprakelijkheid),
  • Natuurbescherming
  • Agrarisch recht
  • Evenementen (o.a. vergunningen voor muziekevenementen, sportevenementen, etc.)
  • Beheer rijkswaterstaatswerken (vergunningen voor gebruik van waterstaatswerken).
  • Planschade
  • Onteigening
  • Nadeelcompensatie

Specialismes

Agrarisch Recht

De advocaten van Rassers zorgen voor duidelijkheid en overzicht in de voortdurende, veranderende agrarische wereld. Of je nu een boer bent die dagelijks op het land staat of een trotse landeigenaar bent, wij zijn er om antwoord te geven op de meest complexe vragen. Samen streven we naar succes en groei in de dynamische wereld van de landbouw.

Bodembescherming

Wanneer jouw (bedrijfs)activiteiten invloed hebben op of in de bodem, moet je rekening houden met essentiële voorschriften en procedures. Met de bijstand van een Rassers advocaat ben je verzekerd van een strikte naleving van de Wet bodembescherming.

Evenementen

Het organiseren van een succesvol evenement vraagt veel tijd, energie en aandacht voor detail. Ook op juridische vlak. Bij Rassers zorgen we ervoor dat alles, of het nu gaat om belangrijke vergunningen of complexe veiligheidsprotocollen, vóór, tijdens en na het evenement perfect op orde is.

Fysieke leefomgeving

Goede, juridische begeleiding is essentieel bij de start van een nieuw project. In een tijd waarin wet- en regelgeving voortdurend veranderen, ben je bij Rassers aan het juiste adres. Of het nu gaat om het verkrijgen van een omgevingsvergunning of een conflict omtrent milieuaansprakelijkheid, wij kunnen het volledige traject moeiteloos begeleiden of op het juiste moment inspringen.

Gebiedsontwikkeling

Gebiedsontwikkeling is vaak een lang en complex proces, waarbij meerdere belanghebbenden en tegenstrijdige belangen betrokken zijn. In dit uitdagende speelveld behouden wij de focus. Met een advocaat van Rassers aan jouw zijde kun je rekenen op het behalen van optimale resultaten.

Nadeelcompensatie

Bij Rassers begrijpen we dat de onvermijdelijke ontwikkelingen en projecten van de overheid soms onbedoelde negatieve gevolgen kunnen hebben voor individuen en bedrijven. Ook wanneer de overheid rechtmatig schade veroorzaakt, kun jij alsnog recht hebben op nadeelcompensatie. Wij regelen dat.

Meer lezen

Natuurbescherming

Bij elk bouwproject groeit de impact van het Natuurbeschermingsrecht, vooral door Europese richtlijnen. Met de expertise van onze advocaten en een evenwichtige benadering, zetten we jouw belangen voorop zonder de natuur uit het oog te verliezen.

Onteigening

Onteigening heeft gigantische impact. Bij Rassers zetten we jou als (grond)eigenaar altijd op de eerste plaats. We hanteren een unieke aanpak om beide kwesties aan te pakken en zorgen dat jouw belangen worden beschermd, zelfs in complexe situaties waar schade is ontstaan.

Meer lezen

Planschade

Planschade heeft enorme gevolgen en het traject is heel complex. Wij staan je bij, analyseren, adviseren en procederen wanneer nodig. Wij staan van begin tot einde naast je en gaan door tot we een terechte compensatie voor jou hebben.

Meer lezen

Onze advocaten aan zet

Benieuwd of we iets voor je kunnen betekenen? Vaak weten we dit al tijdens een kort telefoontje.

Bel nu 076 513 6175