115 jaar ervaring in de advocatuur

Een blik die verder reikt dan vandaag

We zijn uitermate trots op de persoonlijke relaties die ontstaan vanuit de samenwerkingen op juridisch vlak en de successen die we met elkaar behalen.

Rassers is een advocatenkantoor met een rijke geschiedenis. En een reputatie die zich gedurende decennia heeft gevormd. Het adviseren van ondernemers vraagt om een haarfijn afgestemde maatschappelijke antenne. En om een blik die verder reikt dan vandaag of zelfs morgen.

Onze advocaten staan dan ook midden in de maatschappij. We zijn trots op onze rol in de Bredase samenleving. Van projecten voor Betrokken Ondernemers, waar onze advocaten de handen uit de mouwen steken voor bijvoorbeeld het Mastbos of cliënten van de Zonnebloem, tot sponsoring van bijvoorbeeld het Chasse Theater, Hockeyclub Breda en het Beterboek van het Amphia Ziekenhuis. Een bijzondere focus ligt op het realiseren van een dynamisch economisch klimaat. Onder meer door kennis en ervaring te delen.

Partners

De beginjaren

 

Adriaan Rassers wordt in 1907 beëdigd als één van de op dat moment 20 advocaten in het arrondissement Breda. Hij vestigt zich in Roosendaal en verwerft zich al snel een reputatie als geducht strafpleiter én in civiele zaken voor – toen al – grote en kleine ondernemers.

Ook op het gebied van contractenrecht is hij al actief. In 1909 stelt hij bijvoorbeeld de overeenkomst op voor de eerste vliegtuigvlucht boven Nederlands grondgebied.

In 1923 verhuist Rassers naar Breda, dat op dat moment een ongekende expansie doormaakt. Vanuit de Sophiastraat ontwikkelt Rassers zich tot het grootste advocatenkantoor van de regio.

In 1938 wordt Adriaan Rassers benoemd tot deken van de Raad van Toezicht en Discipline in het Bredase arrondissement. Vier andere advocaten van Rassers bekleden later dezelfde functie. Ook levert Rassers verschillende voorzitters van de Orde van Advocaten, en staat een van onze advocaten in 1957 als geestelijk vader aan de wieg van de Wet op rechtsbijstand.

Groei en betrokkenheid

Professionalisering

In de jaren ’60 heeft Rassers een stevige positie als het grootste maar ook meest gerenommeerde kantoor van de regio. De naam Rassers staat voor integriteit en hoge kwaliteit. Vrijwel alle grote industriële bedrijven van Breda – van Hero tot Kwatta – behoren in deze periode tot haar clientèle.

In de juridische wereld geniet Rassers sinds de jaren ’60 een sterke reputatie: zelfbewust, hardwerkend en assertief. Advocaten die voor hun klanten consequent het onderste uit de kan willen halen.

Hans Smeekens, bestuursvoorzitter bij Rassers: in de rechtszaal telt maar één ding: winnen. Een goede strategische voorbereiding is daarvoor uitermate belangrijk. Alleen met die voorbereiding kun je op het moment suprême met lef en snelheid handelen. Altijd met focus op het beste resultaat: de overwinning. Ik vergelijk onze manier van werken dan ook graag met het schaken. Je moet altijd vooruit denken en elke zet moet bijdragen aan je doel: schaakmat of een verstandige remise. Vandaar ook ons partnership met grootmeester in schaken Jorden van Foreest.

Voor Jorden is het sponsorschap een logische stap in zijn ontwikkeling tot professioneel schaker. Bij schaken zijn goede voorbereiding, volle aandacht en verbeeldingskracht van beslissend belang. Het is fijn om met Rassers een partner te hebben voor wie die waarden net zo belangrijk zijn. De investering die gepaard gaat met het sponsorpartnership, gaat mij helpen om optimaal te kunnen blijven trainen en draagt op die manier direct bij aan de opbouw van mijn schaakcarrière.

De komende jaren ondersteunt Rassers van Foreest in zijn carrière zowel financieel als met juridisch advies. Ook werken ze samen aan schaakgerelateerde activiteiten en inspirerende sessies met betrekking tot focus, strategisch denken en winst.

Partnership of masters

Onze advocaten aan zet