115 jaar ervaring in de advocatuur

Mijn werkterrein

Al sinds mijn advocatenstage, meer dan 20 jaar geleden, heb ik me volledig toegelegd op bouw en vastgoed. Bij Rassers heb ik me vooral gespecialiseerd in privaatrechtelijk bouwrecht, projectontwikkeling en huurrecht. Op die terreinen mag ik nu al jarenlang tal van mooie bouwbedrijven bijstaan.

Sparren met de cliënt

De band die je met een cliënt opbouwt, is wat mij betreft vaak doorslaggevend voor succes. Je moet elkaar kennen en vertrouwen. Buiten de rechtszaal zie ik mezelf vooral als een sparring-partner, een vaste bedrijfsjurist op afstand bij alle bouwrechtelijke vragen.

Alles of niets

Eenmaal in de rechtszaal telt maar één ding: elke zaak winnen. Je hebt als advocaat in die zin een ‘alles of niets’-mentaliteit nodig. Die trek zit wel in mijn karakter. Buiten de rechtszaal wil ik de vaste sparring-partner voor mijn cliënt zijn. Eenmaal in de rechtszaal telt maar één ding: elke zaak winnen.

Hans Smeekens heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Bouwrecht
  • Vastgoedrecht

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Opleidingen

  • Nederlands recht, Tilburg University, 1995

 

Lidmaatschappen

  • Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten
  • Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht