115 jaar ervaring in de advocatuur

Per 1 januari 2024 is de Nutri-Score het enige toegestane voedselkeuzelogo in Nederland. Het logo geeft een totale beoordeling van het product op basis van de gehele samenstelling waarbij de verschillende voedingsstoffen worden gewogen.

Het Algoritme Achter de Score: Alleen het kan dat het algoritme achter dit logo ervoor zorgt dat jouw product een lagere score krijgt dan verwacht. De Nutri-Score wordt namelijk berekend over 100 gram of 100 milliliter. Dit betekent dat niet altijd een representatieve weergave wordt gegeven van de gemiddelde portie die van het product wordt geconsumeerd. Daarnaast wordt geen rekening gehouden met de voorbereidingsstappen die het product thuis doorloopt.

Voorbeeld: Pasta en rijst worden vaak ongekookt (in droge vorm) verkocht, en de Nutri-Score wordt dan ook berekend op basis van het ongekookte product.

Is de Nutri-Score Verplicht? Het is dan goed om te weten dat het niet verplicht is om de Nutri-Score te gebruiken. Op grond van artikel 11 van het Warenwetbesluit informatie Levensmiddelen MAG het logo worden gebruikt. De keuze ligt dus bij jouw onderneming.