Bart van Logtestijn

“In mijn praktijk zijn de belangen vaak groot. Het is juist dan cruciaal dat cliënten volledig van je inzet en kunde op aan kunnen.”

Bart van Logtestijn

Mijn werkterrein

Mijn praktijk volgt de economische ontwikkeling. In tijden van groei ligt de nadruk op het begeleiden van overnames, terwijl in moeilijke tijden het begeleiden van ondernemingen in zwaar weer en het als curator afwikkelen van faillissementen de overhand hebben.

Accenten leggen

Hoe meer ervaring je hebt, hoe scherper je gaat zien waar je accenten moet leggen. Inmiddels ben ik ruim 25 jaar advocaat, en heb veel gezien. Op het gebied van overnames heb ik tal van ondernemingen begeleid, van klein tot groot, en vaak ook samen met een corporate finance adviseur. En op het terrein van faillissementen heb ik complexe dossiers behandeld, zoals het faillissement van een thuiszorginstelling met duizenden werknemers en hulpbehoevende klanten.

Afspraken nakomen

De manier waarop ik in mijn werk sta, is een stuk minder complex dan de dossiers waaraan ik werk. Werk hoor je integer te doen en met volle inzet. En toezeggingen zijn er om nagekomen te worden. De voldoening die het geeft om een cliënt op die manier blij te maken met een goed resultaat, is elke keer weer groot.

Opleidingen
 • Nederlands recht, Universiteit Utrecht, 1993

Lidmaatschappen
 • Vereniging Insolventierecht Advocaten (Insolad)

Recente werkzaamheden
 • begeleiding aandeelhouders bij verkoop Altrif aan het Belgische St-Luc Labels & Packaging (2016);
 • begeleiding van het Belgische St-Luc Labels & Packaging bij de overname van de verpakkingsdrukkerij Pharmalabel (2018);
 • begeleiding van Autobedrijf Van den Udenhout en een importeur bij gesplitste aan-/ verkoop van een viertal vestigingen: twee vestigingen (Den Bosch en Oss) van branchegenoot Noordhoek Autogroep, twee andere vestigingen zijn separaat verkocht aan Van Mossel Groep (2018);
 • begeleiding van de verkoop van meerdere fysiotherapiepraktijken en bij het aangaan van een samenwerkingsrelatie (2017);
 • begeleiding bij de verkoop door Variant Loodsenbouw van haar onderneming Romney en Variant loodsen aan Buko (2017);
 • begeleiding van vermogensbeheerder Verwer & Janssen bij de overname van VIP Vermogensbeheer (2017);
 • begeleiding TB-Groep bij de verkoop van haar lease-activiteiten aan Athlon, bij koop van Ebag-Trucks met diverse vestigingen, en participatie in een schadebedrijf;
 • begeleiding aandeelhouders van Van Leusden Nederland B.V. bij de verkoop van haar aandelen aan het Japanse Kito

Bart van Logtestijn heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

 • Ondernemingsrecht
 • Insolventierecht

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

 

Gepubliceerde artikelen

Om onze klanten up-to-date te houden posten wij graag nieuws over de laatste ontwikkelingen van ons werk en het bedrijf.

9 mei 2019

Rassers Advocaten begeleidt Até Horesca bij overname door de Lieferink Groep

Até Horesca – groothandel in horecaproducten met ongeveer 40 werknemers – is overgenomen door haar branchegenoot de Lieferink Groep. De onderneming van Até Horesca is actief sinds de jaren 50 en wordt door de overname voortgezet door de Lieferink Groep. Door de overname ontstaat er een onderneming in de horecagroothandel met drie vestigingen verspreid over Nederland (Raamsdonksveer, Twello en Zeist) en circa 140 werknemers.

27 nov. 2018

Overname van Noordhoek is genomineerd voor de M&A Award 2018!

De overname van Noordhoek door Van den Udenhout Autogroep en Van Mossel Automotive Group is genomineerd voor de M&A Award voor Best Small Cap Deal 2018!

8 nov. 2018

Rassers advocaten feliciteert haar cliënte Koninklijke Bammens met de verkoop van haar onderneming aan VConsyst Participaties.

Rassers advocaten feliciteert haar cliënte Koninklijke Bammens met de verkoop van haar onderneming aan VConsyst Participaties. Koninklijke Bammens is een zelfstandig Nederlands productiebedrijf gevestigd in Maarssen en is actief in het ontwikkelen, produceren, installeren en onderhouden van inzamelingsoplossingen voor huishoudelijk, bedrijfs- en zwerfafval.

13 sep. 2018

Faillissement Nijpels Meubelen B.V.

Nijpels Meubelen B.V. in Bergen op Zoom is failliet verklaard.

27 jun. 2018

Rassers advocaten feliciteert haar cliënte, het Belgische St-Luc Labels & Packaging met de overname van het Roosendaalse Pharmalabel.

Rassers advocaten feliciteert haar cliënte, het Belgische familiebedrijf St-Luc Labels & Packaging met de overname van het Roosendaalse Pharmalabel. Pharmalabel is een verpakkingsdrukkerij gespecialiseerd in etiketten voor de (internationale) farmaceutische sector en heeft ca. 70 werknemers.