115 jaar ervaring in de advocatuur

Ongeveer een jaar geleden is Esmée afgestudeerd aan de universiteit van Tilburg, waarna ze een aantal maanden als jurist werkzaam is geweest bij een rechtsbijstandsverzekeraar. Daar werd het haar al snel duidelijk dat ze toch graag de advocatuur in wilde. En zo geschiedde. Esmée is binnen ons kantoor nu als jongste aanwinst binnen de sectie ondernemingsrecht werkzaam als advocaat-stagiaire.

Esmée, wat heb jij doorlopen om uiteindelijk op de keuze uit te komen om rechten te gaan studeren en dan ook nog eens advocaat te worden?

Dat begon tijdens de middelbare school. In het een na laatste jaar van de havo moet je een vakkenpakket kiezen. Toen ben ik op open dagen van scholen gaan kijken om te onderzoeken wat mij aansprak. Eerst wilde ik een opleiding gaan volgen op het gebied van HR. Via daar ben ik in contact gekomen met een stukje rechten en heb ik uiteindelijk besloten om HBO-Rechten te gaan studeren. Toe ontstond mijn ambitie om advocaat te worden en ben ik uiteindelijk op de universiteit in Tilburg terecht gekomen. Maar tijdens deze studie was ik er niet zeker van of ik wel advocaat wilde worden. Daarom ben ik na mijn studie aan de slag gegaan bij een rechtsbijstandsverzekeraar. Daar heb ik veel geleerd, maar het was niet de uitdaging die ik zocht. Toen heb ik er toch voor gekozen om de advocatuur in te gaan en heb ik bij Rassers gesolliciteerd.’’

Was het dan geen kinderdroom om later advocaat te worden?

Nee dat zeker niet. Ik wilde graag kapster worden.

Nou, dat is toch niet helemaal gelukt dan… en volgens mij ben je nu ‘die-hard’ voor de advocatuur gegaan, je had nota bene al vóór je beëindiging tot advocaat een eigen toga in de kast hangen. Dit is bijzonder, aangezien bijna niemand binnen Rassers een eigen toga heeft. Wat heeft ertoe geleid dat je een eigen toga hebt aangeschaft?

Ik vond dat een eigen toga er toch een beetje bij hoorde. Daarnaast ben ik voorafgaand aan mijn beëindiging gaan kijken bij de toga’s op kantoor. Aangezien ik niet groot ben, had ik niet veel keuze in toga’s. Ook helpt het niet dat ik een beetje smetvrees heb. Daarom heb ik toch een eigen toga gekocht.

Ach ja, kleren maken de advocaat. Je werkt nu een half jaar bij Rassers. Voldoet dat aan je verwachtingen?

Ik wist eigenlijk niet goed wat ik moest verwachten. Ik had bij advocatenkantoren altijd een stoffig idee, maar dat is hier gelukkig totaal niet het geval. Verder vind ik het erg leuk dat ik met verschillende collega’s samenwerk waardoor het werk erg divers is.

Binnen welk gebied ligt dan je hart en wat wil je nog graag doen?

Procederen hoort er zeker bij! En binnen kantoor, zijn je daar bijzonder heden bij opgevallen?

Toen ik hier begon viel het mij op dat er binnen kantoor niet veel aandacht werd besteed aan social media. Bij het solliciteren keek ik al snel op de LinkedIn-pagina van Rassers, maar daar werd op dat moment niet veel content op geplaatst. Gelukkig is daar veel verandering in gekomen! Verder vind ik het zo leuk dat Rassers een gezellig kantoor is.

We hebben dan ook nog de persoon achter de advocaat.  Wat doe je om te ontspannen?

Ik sport ongeveer vier keer per week in de sportschool. Ons werk bestaat veel uit het zitten achter een bureau. Dan vind ik het heerlijk om ’s avonds te gaan sporten om te kunnen bewegen. Daarnaast ben ik sinds kort begonnen met hardlopen ter voorbereiding op de Bredase Singelloop. In het weekend ga ik graag borrelen met vriendinnen en familie en hou ik van shoppen.

Dus als ik nu de vraag  stel ‘waar kunnen we jou ‘s nachts voor wakker maken’, dan is het antwoord geen frietje speciaal maar sporten?

Hahaha, voor sporten hoef je me niet wakker te maken hoor. Eerder voor chocolade. Ik sport om meer te kunnen eten!

 

Esmée, jij gaat als volgende in deze interview-estafette het sectiehoofd van bouwrecht Hans Smeekens bevragen. Wat denk je, waar kan Hans geen ‘nee’ tegen zeggen?  “Ik denk dat Hans geen ‘nee’ kan zeggen tegen…..”

 

…… en wat dat is, lees je in het komende interview met Hans Smeekens. Houd LinkedIn in de gaten en lees ook dat interview daarna op de website van Rassers. Op recht scherp.

Sparren met Esmée? Neem contact op via: jansen@rassers.nl of bel haar direct op:

Bel nu 076 513 6198