Arbeidsrecht

Relatie- en concurrentiebeding

Concurrentie- en relatiebedingen worden steeds vaker afgesloten - én geschonden. Onze specialisten zorgen voor heldere bepalingen, wijzen ondernemers de weg bij het afdwingen van naleving en behoeden werknemers en hun nieuwe werkgever voor claims.

Dit zijn onze diensten

We adviseren zowel ondernemers als werknemers bij het opstellen en beoordelen van een concurrentie- of relatiebeding. Eenmaal getekend, ondersteunen we werkgevers die de naleving willen afdwingen en begeleiden we werknemers bij eventuele geschillen of interpretatieverschillen over bepalingen.

Hier zit onze expertise

Al onze advocaten hebben ruime ervaring met zowel het opstellen van concurrentie- of relatiebedingen als het adviseren, onderhandelen en procederen over deze bedingen. We kennen de jurisprudentie en kunnen de consequenties van niet-nakomen snel overzien. We hebben de proceservaring om te kunnen inschatten hoe een geschil door de rechter zal worden beoordeeld.

Zo pakken we het aan

Om te beginnen nemen we het thema uiterst serieus. Doordat de kantonrechter een vernietigingsbevoegdheid heeft, wordt nogal eens gedacht dat een concurrentie- of relatiebeding een wassen neus is. Wij weten wel beter: de consequenties van niet-nakomen kunnen aanzienlijk zijn.

Daarom adviseren we cliënten zorgvuldig over de reikwijdte van bepalingen, potentiële grijze gebieden en mogelijke consequenties, niet alleen voor de ex-werknemer, maar ook voor diens eventuele nieuwe werkgever. Profiteren van schending van een beding, kan immers ook onrechtmatig zijn!

Neem contact met ons op

Advocaten

Taco van der Dussen
Taco van der Dussen

Taco van der Dussen

Advocaat / Partner

“Als advocaat wil je elke zaak winnen. Belangrijker nog is dat de cliënt tevreden is over het uiteindelijke resultaat én de manier waarop dat tot stand is gekomen.”

Jolien Macken
Jolien Macken

Jolien Macken

Advocaat

“Werkgevers hebben binnen het arbeidsrecht vaak een lastige uitgangspositie. Dat ombuigen tot een goed, praktisch resultaat is een mooie uitdaging, telkens weer.”

Danielle Muller
Danielle Muller

Danielle Muller

Advocaat / Partner

“Een mooier beroep dan advocaat is er niet: intellectuele uitdaging, de vele mensen met wie je in aanraking komt en de ervaringen die je op doet. Maar vooral de voldoening als je een cliënt écht vooruit hebt weten te helpen.”

Simone Oosterbeek
Simone Oosterbeek

Simone Oosterbeek

Advocaat

“Werk raakt voor veel mensen de kern van hun wezen. Dat betekent dat bij arbeidsrechtelijke vraagstukken vaak sterke emoties meespelen, ook bij werkgevers. Daar moet je bewust rekening mee houden en je strategie op afstemmen.”

Lonneke van Roekel
Lonneke van Roekel

Lonneke van Roekel

Advocaat

“Ik ga altijd voor het best haalbare resultaat, met aandacht voor de persoonlijke aspecten.”

Bram Rothuizen
Bram Rothuizen

Bram Rothuizen

Advocaat / Partner

“Als advocaat staat het belang van je cliënt altijd voorop. Een cliënt moet aanvoelen dat je er zo in staat; en zelf moet je dat vertrouwen dan zien waar te maken.”

Isabel Wetzels
Isabel Wetzels

Isabel Wetzels

Advocaat / Partner

“Ik houd de zaken graag simpel. Juridische details zijn belangrijk, maar ze mogen het totaalplaatje nooit ondoorzichtig maken. Het einddoel moet de cliënt én mij altijd scherp voor ogen staan.”