Arbeidsrecht

Ontslag

Ontslag is een beladen proces, omgeven door tal van juridische voorwaarden en procedures. De advocaten van Rassers helpen cliënten de juiste keuzes te maken, met de meeste kans op een bevredigende afloop.

Dit zijn onze diensten

We treffen beëindigingsregelingen, begeleiden ontslagprocedures via het UWV en ontbindingen via de kantonrechter. Onze advocaten adviseren werkgevers bij ontslag, maar staan ook werknemers bij als die hun aanstaande ontslag willen aanvechten.

Hier zit onze expertise

Ontslagprocedures zijn ons dagelijks werk. Onze advocaten doorzien snel de geldigheid van aangevoerde ontslaggronden, wat een gepaste financiële regeling is en welke aanpak en procedure de meeste kans op succes biedt.

Deze kennis ontlenen we aan het feit dat we alle trends binnen de rechtspraak op de voet volgen: actuele uitspraken, maar ook de wet- en regelgeving die eraan komt. Daardoor hebben we alle mogelijkheden en risico’s altijd scherp in beeld. En dankzij onze uitgebreide proceservaring kunnen we de uitkomst van een procedure uitstekend inschatten.

Zo pakken we het aan

In ons advieswerk en tijdens onderhandelingen combineren we ons enthousiasme voor het vakgebied met een scherp gevoel voor menselijke verhoudingen. We onderhandelen namens de cliënt en zo nodig procederen we, op z’n Rassers: krachtig, gedegen en creatief.

Neem contact met ons op

Advocaten

Taco van der Dussen
Taco van der Dussen

Taco van der Dussen

Advocaat / Partner

“Als advocaat wil je elke zaak winnen. Belangrijker nog is dat de cliënt tevreden is over het uiteindelijke resultaat én de manier waarop dat tot stand is gekomen.”

Jolien Macken
Jolien Macken

Jolien Macken

Advocaat

“Werkgevers hebben binnen het arbeidsrecht vaak een lastige uitgangspositie. Dat ombuigen tot een goed, praktisch resultaat is een mooie uitdaging, telkens weer.”

Danielle Muller
Danielle Muller

Danielle Muller

Advocaat / Partner

“Een mooier beroep dan advocaat is er niet: intellectuele uitdaging, de vele mensen met wie je in aanraking komt en de ervaringen die je op doet. Maar vooral de voldoening als je een cliënt écht vooruit hebt weten te helpen.”

Simone Oosterbeek
Simone Oosterbeek

Simone Oosterbeek

Advocaat

“Werk raakt voor veel mensen de kern van hun wezen. Dat betekent dat bij arbeidsrechtelijke vraagstukken vaak sterke emoties meespelen, ook bij werkgevers. Daar moet je bewust rekening mee houden en je strategie op afstemmen.”

Lonneke van Roekel
Lonneke van Roekel

Lonneke van Roekel

Advocaat

“Ik ga altijd voor het best haalbare resultaat, met aandacht voor de persoonlijke aspecten.”

Bram Rothuizen
Bram Rothuizen

Bram Rothuizen

Advocaat / Partner

“Als advocaat staat het belang van je cliënt altijd voorop. Een cliënt moet aanvoelen dat je er zo in staat; en zelf moet je dat vertrouwen dan zien waar te maken.”

Isabel Wetzels
Isabel Wetzels

Isabel Wetzels

Advocaat / Partner

“Ik houd de zaken graag simpel. Juridische details zijn belangrijk, maar ze mogen het totaalplaatje nooit ondoorzichtig maken. Het einddoel moet de cliënt én mij altijd scherp voor ogen staan.”