Ondernemingsrecht

Fusies, overnames (M&A) en (her)structureren

Bij fusies en overnames zijn de belangen groot en is snel schakelen vaak essentieel. De specialisten van Rassers loodsen u langs alle valkuilen, op weg naar een optimaal resultaat met zorgvuldig afgedekte risico’s.

Dit zijn onze diensten

We begeleiden overnames, fusies, joint ventures en participaties, en alle trajecten die daarmee samenhangen. Onze rol daarbij is proactief en betrokken. Van het begeleiden of verrichten van een doeltreffend juridisch due diligence onderzoek tot het opstellen of beoordelen van complexe documentatie en structuren, en het uitzetten en uitvoeren van een effectieve onderhandelingsstrategie. Dat doen we op nationaal en internationaal vlak.

Zo helpen we cliënten om risico’s te managen, bijvoorbeeld op terreinen als:

  • aansprakelijkheid voor nakomende claims;
  • samenwerking met participanten of investeerders (zoals private equity en venture capitalists);
  • zeggenschap binnen en eventuele beëindiging van een samenwerking;
  • afspreken en naleving van een non-concurrentie- of relatiebeding;
  • uitbetaling van de koopsom of earn-out.

Hier zit onze expertise

Inhoudelijke deskundigheid hebben wij hoog in het vaandel. Onze advocaten hebben de nodige proceservaring om te kunnen sturen op een ‘rechterproof’ contract. En bij grensoverschrijdende overnames profiteren cliënten van onze ervaring met Engelstalige contracten, legal opinions en onze partners binnen het TAGLaw-netwerk, met wie we veelvuldig samenwerken en waarmee de lijnen dus kort zijn.

Zo pakken we het aan

Onze werkwijze is snel, gedreven en vooral praktisch. Efficiënt en zonder grote teams als het kan, en als het moet juist met een team waarin advocaten uit andere secties vertegenwoordigd zijn voor bijvoorbeeld huur- of werknemersissues. Eenmaal aan de slag verliezen we ons niet in theoretische verhandelingen. Resultaat en een tevreden cliënt staan voorop – ook als daarvoor onder grote tijdsdruk veel moet gebeuren.

Neem contact met ons op

Advocaten

Dion van Elsacker
Dion van Elsacker

Dion van Elsacker

Advocaat

“De combinatie recht, ondernemerszin en creativiteit vormt een prachtige uitdaging.”

Günes Güntekin
Günes Güntekin

Günes Güntekin

Advocaat / Partner

“Je sterk maken voor een ander, dat maakt de advocatuur zo mooi. Cliënten vertrouwen mij hun belangen toe. Dat is een voorrecht en dat vertrouwen moet je waarmaken.”

Bart van Logtestijn
Bart van Logtestijn

Bart van Logtestijn

Advocaat / Partner

“In mijn praktijk zijn de belangen vaak groot. Het is juist dan cruciaal dat cliënten volledig van je inzet en kunde op aan kunnen.”