Bouw en overheid

Bouwgeschillen

In de dagelijkse bouwpraktijk kunnen tal van geschillen ontstaan. Rassers helpt cliënten om sterk te staan in discussies, snel een goede strategie te bepalen en de schade van een geschil te beperken.

Dit zijn onze diensten

We wikkelen geschillen zorgvuldig en constructief af, met een scherpe focus op de best mogelijke uitkomst voor de cliënt. We adviseren over de te volgen aanpak, voeren correspondentie en onderhandelingen. Wij aarzelen niet om waar nodig te procederen bij bijvoorbeeld de burgerlijke rechter, de Raad van Arbitrage voor de Bouw of het Nederlands Arbitrage-Instituut.

Hier zit onze expertise

Onze advocaten hebben uitgebreide ervaring met geschillen over meer- en minderwerk, vertraging, bouwkundige en installatietechnische gebreken en ontwerpfouten bij grote en complexe projecten. Daarbij zijn we volledig thuis in een breed pakket aan voorwaarden en regelingen, zoals de UAV 2012 en de UAV-GC 2005).

Zo pakken we het aan

We adviseren en begeleiden bij het aanleggen en onderhouden van een sterk en compleet dossier. De inzet is altijd om via een goede voorbereiding en gericht onderhandelen een procedure te voorkomen. Lukt dit niet, dan is dit dossier,  gecombineerd met onze uitgebreide proceservaring, het uitgangspunt voor een krachtig en resultaatgericht optreden.

 

Neem contact met ons op

Advocaten

Mark Alkema
Mark Alkema

Mark Alkema

Advocaat / Partner

“Het juridische schaakspel is fascinerend, maar voorop staat het resultaat voor de cliënt. Daarvoor wil je alles uit de kast halen.”

Vera Janssens
Vera Janssens

Vera Janssens

Advocaat

“Zoveel als mogelijk voor de cliënt uit het vuur slepen. Daar sta ik als advocaat voor.”

Mark Littooij
Mark Littooij

Mark Littooij

Advocaat / Partner

“De meeste zaken zijn niet zwart-wit, maar zitten in het grijze gebied daartussen. De kunst is om de juiste details in het grijze gebied op de juiste wijze te belichten. Dat geeft de doorslag.”

Rebecca van der Lugt
Rebecca van der Lugt

Rebecca van der Lugt

Advocaat

“Samen zoeken naar de beste juridische én praktische oplossing".

Frank Sanders
Frank Sanders

Frank Sanders

Advocaat

“Een goed vonnis is het ultieme gelijk krijgen, een prachtig gevoel voor de cliënt én voor mij als advocaat. Ik ben er immers om het probleem van de cliënt op te lossen, zo simpel is het.”

Hans Smeekens
Hans Smeekens

Hans Smeekens

Advocaat / Partner

“Buiten de rechtszaal wil ik de vaste sparring-partner voor mijn cliënt zijn. Eenmaal in de rechtszaal telt maar één ding: elke zaak winnen.”

Cliënten aan het woord

Hans-Erik kent onze organisatie al langer dan wij zelf. De betrokkenheid is hoog. Hij denkt creatief mee en denkt altijd vijf stappen vooruit.

Jean-Paul Hagen Grando Retail B.V.