Bouwrecht en Bestuursrecht

Algemeen bestuursrecht

Daar waar ondernemers, instellingen en particulieren in aanraking komen met de overheid, komt het bestuursrecht in beeld. Het bestuursrecht reguleert het handelen van de overheid, besluitvorming door de overheid en rechtsbescherming tegen de overheid. Het bestuursrecht onderscheidt zich van het burgerlijk recht en het strafrecht. Het vindt zijn basis in de Algemene wet bestuursrecht. De advocaten van Rassers zijn bedreven in het bestuursrecht en helpen cliënten graag met bestuursrechtelijke vraagstukken. Ook hebben zij ruime ervaring met het voeren van procedures tot aan de hoogste bestuursrechtelijke rechtscolleges.

Dit zijn onze diensten

We adviseren ondernemers, instellingen, particulieren en overheden bij bestuursrechtelijke vragen en geschillen. We kunnen u begeleiden in het gehele bestuursrechtelijke traject, variërend van het indienen van aanvragen tot het aanwenden van rechtsmiddelen tegen besluiten.

Hier zit onze expertise

Onze ervaring bestrijkt het hele spectrum aan bestuursrechtelijke vragen, waaronder:

  • Toezicht, handhaving en invordering (last onder dwangsom, last onder bestuursdwang, bestuurlijke boete, invorderingsbeschikkingen)
  • Schadevergoedingen
  • Subsidies
  • Wet Bibob
  • Wet openbaarheid van bestuur
  • Overheidsaansprakelijkheid
 

Zo pakken we het aan

Wij zijn oplossingsgericht en beperken ons niet tot de juridische kaders. Wij hebben ook oog voor de onderliggende belangen van de cliënt. Inzet is altijd om tot een snelle en goede oplossing te komen. Lukt dit niet, dan schromen wij niet om gerechtelijke procedures te voeren.

 

Neem contact met ons op

Vanaf 1 januari 2023 moeten kantoren verplicht een Energielabel C (of B of A) hebben. Lees hier meer over de regelgeving rondom de verplichte energielabels.

Energielabel kantoren

Advocaten

Lieke Prinsen
Lieke Prinsen

Lieke Prinsen

Advocaat

“Cliënten zo goed mogelijk bijstaan met mijn juridische expertise”

Marnix Wolf
Marnix Wolf

Marnix Wolf

Advocaat / Partner

“Samen met de cliënt bepaal ik de koers. Zodra het doel bepaald is, ga ik tot het uiterste om dat te bereiken.”

Elke Wouters
Elke Wouters

Elke Wouters

Advocaat

“De cultuur bij Rassers is praktisch en doelgericht. Wij zijn gefocust op een tevreden cliënt. Daar doen we alles voor.”