Bouwrecht en Bestuursrecht

Aanbestedingen

Regels rondom aanbesteding zijn onder meer bedoeld om gunning van overheidsopdrachten transparant te laten verlopen. Die regels juist hanteren en de implicaties ervan overzien is echter een kunst op zich. De specialisten in aanbestedingsrecht van Rassers beheersen het proces tot in detail.

Dit zijn onze diensten

Onze advocaten ondersteunen aanbestedende diensten en gegadigden bij alle stappen in de aanbestedingscyclus. Van het opstellen en toetsen van aanbestedingsdocumenten tot het stellen en beantwoorden van vragen en, zo nodig, het voeren van een kort geding.

Hier zit onze expertise

We kennen Nederlandse en Europese regelgeving tot in detail, en putten daarnaast uit jarenlange praktijkervaring voor tal van cliënten. Van architect tot installateur of aannemer en van middelgroot bouwbedrijf tot beursgenoteerde (internationale) onderneming. Ook hebben we uitgebreide proceservaring. 

Zo pakken we het aan

We fungeren als sparringpartner voor aanbestedende diensten bij het opstellen van aanbestedingsstukken. We identificeren voor gegadigden de valkuilen in aanbestedingsstukken en helpen cliënten de juiste vragen te stellen. Daarbij stellen we ons actief en daadkrachtig op, om problemen waar mogelijk voor te zijn of in de kiem te smoren.

Neem contact met ons op

Advocaten

Mark Alkema
Mark Alkema

Mark Alkema

Advocaat / Partner

“Het juridische schaakspel is fascinerend, maar voorop staat het resultaat voor de cliënt. Daarvoor wil je alles uit de kast halen.”

Hans Smeekens
Hans Smeekens

Hans Smeekens

Advocaat / Partner

“Buiten de rechtszaal wil ik de vaste sparring-partner voor mijn cliënt zijn. Eenmaal in de rechtszaal telt maar één ding: elke zaak winnen.”