Pelle Verkooijen

“Door tactisch optreden het verschil maken voor mijn cliënten.”

Pelle Verkooijen

Mijn werkterrein

Als advocaat-stagiair leg ik me toe op civiel vastgoed, met bouwrecht als specialisatie. Het leukste hieraan vind ik het bijstaan van ondernemers die op vastgoedrechtelijk gebied iemand nodig hebben die juridisch even met hen meedenkt over de juiste oplossing. Dit doe ik met dezelfde overgave die zij in hun onderneming stoppen.

Kalm en doordacht

Mijn doel is het behalen van het beste resultaat, door strategisch denkwerk en juridische zorgvuldigheid. Daarbij bepaal ik graag met mijn cliënt de strategie. Vervolgens is het aan mij als advocaat om met een sterk en tactisch optreden het verschil te maken. Als het aankomt op procederen, vergelijk ik mijn werk vaak met mijn hobby. In mijn vrije tijd speel ik graag golf. Op de golfbaan win je door kalm en zelfverzekerd te blijven, hoe groot de uitdaging ook is. In de rechtszaal is dat net zo.

 
Opleidingen
  • Nederlands recht, Tilburg University (met genoegen), 2016
  • Notarieel recht, Radboud Universiteit (met genoegen), 2020

Gepubliceerde artikelen

Om onze klanten up-to-date te houden posten wij graag nieuws over de laatste ontwikkelingen van ons werk en het bedrijf.

20 jul. 2021

Stijging staal- en houtprijzen anno 2021. Wie betaalt de rekening?

Meestal wordt een aannemingsovereenkomst aangegaan voor een vaste prijs. Het kan gebeuren dat ná het sluiten van de overeenkomst de prijzen van bouwmaterialen explosief stijgen, zoals momenteel met de staal- en houtprijs gebeurt. Ondanks het feit dat meestal een vaste prijs wordt afgesproken, kan de rekening in sommige gevallen toch gedeeld worden. De vraag is dan wie de rekening betaalt; de opdrachtgever, de aannemer of de onderaannemer/leverancier?