Franka Veelenturf

“Het recht draait in essentie om het verdedigen van gerechtvaardigde belangen. Daarvoor opkomen is mooi en bijzonder motiverend werk.”

Franka Veelenturf

Mijn werkterrein

Ik houd mij onder meer bezig met het schrijven van ontbindingsverzoekschriften en dagvaardingen, en het ontwerpen van arbeidsvoorwaardenreglementen en contracten. Daarnaast adviseer ik over uiteenlopende onderwerpen, zoals cao-recht, oproepovereenkomsten en arbeidsongeschiktheid.

Open en realistisch advies

Het recht staat in de basis voor eerlijkheid, het opkomen voor gerechtvaardigde belangen. Na al die jaren in dit vak is dit nog steeds wat me drijft. Met een gedegen kennis van de juridische werkelijkheid adviseer ik de cliënt op een open en realistische wijze, met volledige focus op zijn of haar belangen.

Focus op resultaat

Resultaat behalen voor de cliënt vergt doorzettingsvermogen, waarbij je elkaar als collega-juristen nodig hebt. Ik zie duidelijke paralellen tussen mijn werk bij Rassers en hardlopen, iets wat ik veel en graag doe. Ook daarbij ben je gefocust op resultaat, verleg je continu grenzen en kun je ontzettend veel hebben aan de dynamiek van een goede en gedreven groep mensen.

Opleidingen
  • Nederlands recht, Erasmus Universiteit Rotterdam, accent Privaatrecht, 1976