Marieke Martens

“Als dochter van een ondernemer weet ik hoe belangrijk het is om een juridisch advies te geven waarmee cliënten snel en met zelfvertrouwen aan de slag kunnen. Kort, krachtig en duidelijk.”

Marieke Martens

Mijn werkterrein

Ik fungeer vaak als een bedrijfsjurist op afstand. Ook adviseer ik bij het opstellen en beoordelen van allerlei soorten commerciële contracten en algemene voorwaarden. Meedenken en snel schakelen zijn voor mijn cliënten belangrijk. Dankzij mijn proceservaring kan ik daarbij goed inschatten hoe rechters naar een contract of algemene voorwaarden kijken. Daardoor staan cliënten sterk als er discussie ontstaat.

Investeren in een goede strategie

De tijd en energie die je aan het begin in een contract of algemene voorwaarden steekt bespaart negatieve energie, hoge kosten en kostbare tijd achteraf. Er zijn ook situaties waarin je juist ondanks een gebrek aan heldere afspraken het beste voor de cliënt moet zien te bereiken. Op zo’n moment is het zaak snel een goede strategie uit te stippelen, waarmee je een gunstige regeling kunt afdwingen.

De kracht van een hecht team

Het mooie aan Rassers is dat we een stabiel, zeer hecht team van bevlogen advocaten hebben. Er wordt hard gewerkt en daardoor maak je als team ook veel mee. De kracht van een sterk team mag je nooit onderschatten. Het maakt je in spannende situaties onoverwinnelijk.

Opleidingen
  • Training relatiebeheer en accountmanagement Bravedecisions
  • Nederlands recht, Tilburg University, accent Privaatrecht, 2008
Lidmaatschappen
  • Vereniging Jonge Balie Breda Middelburg
Nevenwerkzaamheden
  • Secretaris bij de Jonge Balie Breda-Middelburg, 2011-2012
  • Algemeen lid bij de Jonge Balie Breda-Middelburg, 2010-2011