Martijn Schouw

“De advocatuur draait niet zozeer om regels, maar om de werkelijkheid die daar achter schuilgaat. Hoe meer je daarvan begrijpt, hoe effectiever je te werk kunt gaan.”

Martijn Schouw

Mijn werkterrein

Ik ben afgestudeerd in privaat- en strafrecht. Bij Rassers heb ik mij gespecialiseerd in ondernemingsrecht, in de breedste zin van het woord: van overnames tot huurrecht, en inclusief het waar nodig procederen. De ervaring die ik heb opgedaan tijdens het buitengriffierschap bij het gerechtshof ’s-Hertogenbosch komt daarbij zeer van pas.

Op zoek naar de werkelijkheid achter de regels

De advocatuur is een veelzijdig vak, want elke zaak of vraag van een cliënt heeft een unieke achtergrond. Als advocaat werk je met regels en procedures, maar de werkelijkheid erachter is minstens zo fascinerend. Hoe zit een zaak écht in elkaar? Wat kun je tussen de regels door aflezen over wat er écht gezegd en geschreven is?

Inzicht als sleutel tot goed advies

Die nieuwsgierigheid zit van nature in me, ook op allerlei andere terreinen: van muziek tot luchtvaart en oosterse vechtsport. Ik geloof sterk dat je die eigenschap ook als advocaat hard nodig hebt. Hoe meer inzicht en begrip van de wereld áchter de regels je kunt opbouwen, hoe effectiever je een cliënt kunt adviseren en bijstaan.

Opleidingen
  • Nederlands Recht, Radboud Universiteit Nijmegen, accent Burgerlijk Recht en Strafrecht, 2014
Lidmaatschappen
  • Jonge Balie Breda-Middelburg

Gepubliceerde artikelen

Om onze klanten up-to-date te houden posten wij graag nieuws over de laatste ontwikkelingen van ons werk en het bedrijf.

9 feb. 2018

Opvolgend verhuurder markthal moest waarschuwen voor hoge servicekosten

Rechtbank Rotterdam, 2 februari 2018, ECLI:NL:RBROT:2018:690 Onlangs besliste de kantonrechter te Rotterdam dat huurders van de Markthal te Rotterdam een beroep konden doen op dwaling jegens hun nieuwe verhuurder.