Lotte Gremmen

“Een cliënt wil ondernemen. Dat perspectief ken ik en hoort voorop te staan bij het zoeken naar een praktische oplossing voor een juridische vraag.”

Lotte Gremmen

Mijn werkterrein

Binnen de sectie Ondernemingsrecht van houd ik me vooral bezig met advisering en het voeren van procedures op het gebied van het contractenrecht. Dit omvat (internationale) commerciële contracten,  van samenwerkingsovereenkomsten en IT-contracten tot distributie-overeenkomsten en algemene voorwaarden, en incasso geschillen. Boeiend en leerzaam: elke zaak en elke cliënt is anders en vraagt om een andere insteek.

Prioriteren vanuit ondernemersperspectief

Wat ik altijd scherp voor ogen houd, is dat mijn cliënt gewoon wil ondernemen. Als partner van een ondernemer ken ik dat perspectief. En weet ik dat de juridische positie en alledaagse werkelijkheid vaker niet dan wel overeenstemmen. Dat vraagt om praktische, creatieve oplossingen waarbij we samen duidelijke prioriteiten en strategie bepalen: choose your battles.

Opleidingen
  • Nederlands Recht, Tilburg University, 2012. Een semester van de studie is gevolgd aan de Chinese University of Hong Kong