John Velenturf

“Zolang je goed bent voorbereid en kunt terugvallen op teamwork en ervaring, kun je zelfs onder de meest moeilijke omstandigheden ontspannen te werk gaan en resultaat boeken.”

John Velenturf

Mijn werkterrein

Ik begeleid bedrijven in financiële moeilijkheden, bij reorganisaties en adviseer bij (internationale) fusies en overnames, financiering en zekerheden. Ook procedeer ik in vennootschappelijke en overnamegeschillen. Verder ben ik business mediator en onderhoud ik namens Rassers contacten met ons internationale TAGLaw-netwerk.

Grenzen en richting aangeven

De uitdaging in elke zaak is om precies te begrijpen wat de cliënt nodig heeft. Daarvoor moet je vaak samen complexe problemen terugbrengen tot de essentie. Pas dan kun je oplossingen gaan bedenken. Ik ben daarbij altijd helder over de grenzen van het juridische instrumentarium. Dat geeft richting aan wat je doet en verschaft de cliënt gemoedsrust.

Voorspoedige vaart

Rechtvaardigheid is geen natuurwet die vanzelf zijn loop neemt. Je moet er wat voor doen. Het is net als met zeezeilen, een grote hobby van me. Ook daar moet je door een goede voorbereiding risico’s beheersen. Maar eenmaal onderweg kun je op basis van uitstekend teamwork en door ruime ervaring ook onder moeilijke omstandigheden toch een ontspannen en voorspoedige tocht maken.

Opleidingen
  • Nederlands recht, Tilburg University, 1982
  • Specialisatieopleidingen Insolad (Vereniging Insolventierecht Advocaten)

Nevenwerkzaamheden
  • Business mediator