Fred Froger

“Voor een advocaat wordt adviseren steeds belangrijker. Niet te snel een antwoord formuleren: eerst de achtergrond aanvoelen, het probleem analyseren en vervolgens meedenken over een pragmatische oplossing.”

Fred Froger

Mijn werkterrein

Faillissementsrecht, als curator én als advocaat voor bijvoorbeeld leveranciers die goederen willen terughalen. Ook kwesties rondom bestuurdersaansprakelijkheid komen daarbij regelmatig aan de orde. Verder ben ik gespecialiseerd in huurrecht, met name op het gebied van bedrijfsmatige (ver)huur.

Pragmatisch meedenken

Praktisch adviseren en meedenken is essentieel voor een moderne advocaat. Cliënten willen een advies waar ze mee uit de voeten kunnen. Ik ben er niet alleen om sec een juridisch antwoord te geven: het gaat ook om het meedenken over een pragmatische oplossing. Het helpt dat ik voor mijn overstap naar de advocatuur tien jaar in het bedrijfsleven heb gewerkt: ik herken daardoor snel het probleem áchter de vraag van mijn cliënt.

Onder de motorkap van de vraag

Als autosportliefhebber zeg ik wel eens dat je onder de motorkap van een probleem moet kijken. Niet te snel een oplossing in je hoofd formuleren, maar eerst de vraag goed ontleden. Wat zit erachter? Welke feiten maken het probleem? Met die kennis kom je vaak op een heel andere, doorgaans betere oplossing uit.

Opleidingen
  • Specialisatieopleiding Huurrecht (Vereniging van Huurrecht Advocaten)
  • Grotius Insolventierecht
  • Nederlands recht, Rijksuniversiteit Leiden, 1999

Fred Froger heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende rechtsgebied geregistreerd:

  • Insolventierecht

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerd rechtsgebied.

Gepubliceerde artikelen

Om onze klanten up-to-date te houden posten wij graag nieuws over de laatste ontwikkelingen van ons werk en het bedrijf.

2 apr. 2019

Goederen terughalen bij een faillissement

Na de faillissementen in de afgelopen jaren van USG (Aktie Sport en Perry Sport), V&D, Men at Work en de Macintosh Groep (met merken als Dolcis, Manfield Invito en Scapino) lijkt er nu een volgende faillissementsgolf in Retail-land aan te komen.