Danielle Muller

“Een mooier beroep dan advocaat is er niet: intellectuele uitdaging, de vele mensen met wie je in aanraking komt en de ervaringen die je op doet. Maar vooral de voldoening als je een cliënt écht vooruit hebt weten te helpen.”

Danielle Muller

Mijn werkterrein

Ik behandel dossiers op alle onderdelen van het arbeidsrecht. Daarnaast houd ik me bezig met pensioenrecht, een vakgebied op zich dat op dit moment volop in beweging is.”

Uitdaging en voorrecht

Ik vind het een voorrecht om advocaat te zijn. Je helpt cliënten bij voor hen veelal lastige kwesties. Je wordt intellectueel uitgedaagd, zit vaak op de eerste rij bij ontwikkelingen en je mag in de keuken kijken van mooie bedrijven. Daarbij doe je dan ook nog eens enorm veel contacten en ervaringen op. Ja, je hebt een volle agenda, zeker als je, zoals ik, ook nog tal van andere interesses en maatschappelijke functies hebt. Maar ik krijg er alleen maar energie van. Never a dull moment.

Gouden Peer

De voldoening die je smaakt als het lukt een cliënt wezenlijk te helpen, is enorm. Een van mijn cliënten las ooit in de wachtruimte over de ‘Gouden Peer’, een onderscheiding voor de beste advocaat in een bepaald vakgebied. Vervolgens kreeg ik van hem een zelfgemaakte ‘Gouden Peer’. ‘Jij bent voor mij de beste arbeidsrechtadvocaat’, zei hij. Ik koester die trofee nog steeds!

Opleidingen
  • Nederlands recht, Erasmus Universiteit Rotterdam, 1995
Lidmaatschappen
  • Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)
  • Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA)
  • Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Breda – ’s-Hertogenbosch
Nevenfuncties
  • Voorzitter Betrokken Ondernemers Breda
  • Commissie van Beroep Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB)
Bijzonderheden
  • In 2016 benoemd tot Vrouwe van Breda en lid van de Heerlijke Orde van Breda 1970, wegens jarenlange inzet als vrijwilliger in bestuurlijke posities en de geleverde bijdrage aan de stad Breda, op diverse maatschappelijke terreinen.