Danielle Muller

“Een mooier beroep dan advocaat is er niet: intellectuele uitdaging, de vele mensen met wie je in aanraking komt en de ervaringen die je op doet. Maar vooral de voldoening als je een cliënt écht vooruit hebt weten te helpen.”

Danielle Muller

Mijn werkterrein

Ik behandel dossiers op alle onderdelen van het arbeidsrecht. Daarnaast houd ik me bezig met pensioenrecht, een vakgebied op zich dat op dit moment volop in beweging is.”

Uitdaging en voorrecht

Ik vind het een voorrecht om advocaat te zijn. Je helpt cliënten bij voor hen veelal lastige kwesties. Je wordt intellectueel uitgedaagd, zit vaak op de eerste rij bij ontwikkelingen en je mag in de keuken kijken van mooie bedrijven. Daarbij doe je dan ook nog eens enorm veel contacten en ervaringen op. Ja, je hebt een volle agenda, zeker als je, zoals ik, ook nog tal van andere interesses en maatschappelijke functies hebt. Maar ik krijg er alleen maar energie van. Never a dull moment.

Gouden Peer

De voldoening die je smaakt als het lukt een cliënt wezenlijk te helpen, is enorm. Een van mijn cliënten las ooit in de wachtruimte over de ‘Gouden Peer’, een onderscheiding voor de beste advocaat in een bepaald vakgebied. Vervolgens kreeg ik van hem een zelfgemaakte ‘Gouden Peer’. ‘Jij bent voor mij de beste arbeidsrechtadvocaat’, zei hij. Ik koester die trofee nog steeds!

Opleidingen
Lidmaatschappen
  • Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)
  • Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA)
  • Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Breda – ’s-Hertogenbosch
Nevenfuncties
  • Voorzitter Betrokken Ondernemers Breda
  • Commissie van Beroep Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB)

 

 

 

 

Bijzonderheden
  • In 2016 benoemd tot Vrouwe van Breda en lid van de Heerlijke Orde van Breda 1970, wegens jarenlange inzet als vrijwilliger in bestuurlijke posities en de geleverde bijdrage aan de stad Breda, op diverse maatschappelijke terreinen.

Danielle Muller heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende rechtsgebied geregistreerd:

  • Arbeidsrecht

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerd rechtsgebied.

Gepubliceerde artikelen

Om onze klanten up-to-date te houden posten wij graag nieuws over de laatste ontwikkelingen van ons werk en het bedrijf.

31 mrt. 2020

De Tijdelijke Noodmaatregel (NOW) is bekend

Vanochtend om 10.00 uur heeft onze minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Koolmees, de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging ten behoeve van behoud van Werkgelegenheid (NOW) bekendgemaakt. In het kort de belangrijkste artikelen toegelicht: • De subsidieaanvraag kan vanaf 6 april worden ingediend. • De hoogte van het bedrag van de subsidieverlening is de uitkomst van: A x B x 3 x 1,3 x 0,9.

18 mrt. 2020

Update COVID-19: WTV per direct niet meer mogelijk, wel nieuwe regeling NOW

Gisteren, 17 maart 2020, ontving u de Rassers Nieuwsbrief over de juridische aspecten samenhangend met het coronavirus. Over de Werktijdverkorting trof u daarin uitgebreide informatie. Die informatie is niet meer van toepassing, omdat het kabinet gisteravond een uitgebreid nieuw noodpakket maatregelen voor banen en economie heeft aangekondigd.

12 nov. 2019

Slapende dienstverbanden en werkgevers klaarwakker door uitspraak Hoge Raad

We adviseren werkgevers nog deze maand actie te ondernemen; we leggen hierna uit waarom ...........................................................................................................................

30 jul. 2019

Arbeidsovereenkomst opzeggen? Werkgevers opgelet!

Op de website werd op 18 april 2019 de wet Compensatie transitievergoeding besproken. De aanspraak op compensatie van de transitievergoeding kan voor werkgevers aanleiding zijn het ‘slapende’ dienstverband op te zeggen en dan verder even af te wachten wat de werknemer doet.

18 apr. 2019

Wet Compensatie Transitievergoeding

De wet Compensatie transitievergoeding zal naar alle waarschijnlijkheid in werking treden per 1 april 2020 met terugwerkende kracht tot 1 juli 2015.