Bram Rothuizen

“Als advocaat staat het belang van je cliënt altijd voorop. Een cliënt moet aanvoelen dat je er zo in staat; en zelf moet je dat vertrouwen dan zien waar te maken.”

Bram Rothuizen

Mijn werkterrein

Al sinds mijn afstudeerscriptie heb ik mij gespecialiseerd in arbeidsrecht. Onderwerpen die mijn bijzondere belangstelling hebben, zijn concurrentie- en relatiebedingen en de overgang van onderneming. De afgelopen jaren heb ik me ook gespecialiseerd in pensioenrecht. Daarnaast behandel ik voor een kleiner gedeelte ook zaken op het gebied van het algemeen verbintenissenrecht.

Vertrouwen verdienen en waarmaken

Als advocaat staat het belang van je cliënt altijd voorop. Een zo goed mogelijke oplossing vinden voor diens probleem, of een conflict waar hij of zij in verzeild is geraakt. Het is mooi als een cliënt vertrouwen in je uitspreekt, en als je dat kunt waarmaken.

Willen winnen

In mijn vrije tijd sport ik regelmatig, en ik weet van mezelf: ik wil dan altijd winnen. Die eigenschap neem ik ook mee in mijn werk. Ik ga voor mijn cliënten door het vuur en wil iedere zaak hoe dan ook tot een goed einde brengen.

Opleidingen
  • Nederlands recht, Radboud Universiteit Nijmegen, accent Handelsrecht en Economisch recht, 2008
Lidmaatschappen
  • Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Breda - ’s-Hertogenbosch
  • Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA)
  • Het Nederlands Pensioenbureau

Gepubliceerde artikelen

Om onze klanten up-to-date te houden posten wij graag nieuws over de laatste ontwikkelingen van ons werk en het bedrijf.

23 apr. 2019

Pensioenontbijt Rassers en Van Oers

Het Pensioenakkoord, de AOW-gerechtigde leeftijd en duurzame inzetbaarheid oudere medewerkers in combinatie met eerder stoppen met werken. Het kan een behoorlijke uitdaging zijn om alle wijzigingen op het gebied van pensioen(recht) bij te houden en om de implicaties van alle veranderingen te doorgronden. Bent u benieuwd naar de recente wijzigingen, risico's en kansen? Kom naar de ontbijtsessie op woensdag 22 mei a.s. van 8.00 tot 10.00 uur in Breda!

5 feb. 2019

Pensioenregeling wijzigen? Denk aan de ondernemingsraad!

Het instemmingsrecht van de ondernemingsraad met betrekking tot de arbeidsvoorwaarde pensioen is per 1 oktober 2016 aanzienlijk gewijzigd. Tot de datum van wetswijziging had de ondernemingsraad alleen instemmingsrecht met betrekking tot pensioenregelingen die waren ondergebracht bij een verzekeringsmaatschappij. De reikwijdte van dat recht bleek in de praktijk onduidelijk en te beperkt, reden waarom de toepasselijke wet op dit punt is aangepast.