Sander van Sprundel

“Als jurist ben je er om ondernemers te helpen hun einddoel te bereiken – op een manier die henzelf zo min mogelijk belast. Dat vraagt onder meer om creativiteit én goed persoonlijk contact.”

Sander van Sprundel

Mijn werkterrein

Mijn specialisme is het ondernemingsrecht en daarbinnen ben ik vooral actief als juridisch adviseur bij fusies en overnames. Ik help ondernemers om binnen de mogelijkheden van het Nederlands recht een maximaal resultaat te behalen. Ook als dat soms betekent dat ik cliënten tegen hun eigen enthousiasme in bescherming moet nemen.

Creatief denken en vasthoudendheid

Juridisch resultaat boeken, vergt creativiteit én de durf om aan goed overwogen standpunten vast te houden. In een van de zaken waar ik de mooiste herinneringen aan bewaar, werden onze standpunten door de wederpartij meermaals als belachelijk afgedaan. Maar we hadden ons huiswerk goed gedaan: de rechtbank wees de door ons ingestelde vorderingen volledig toe.

Persoonlijke interactie

Zelf vind ik met name de persoonlijke interactie met cliënten én collega’s erg belangrijk. Ik loop op kantoor graag binnen bij collega’s om kort te sparren. En in de relatie met cliënten is persoonlijk contact essentieel om misverstanden te voorkomen. Het is de sleutel tot goede en zorgvuldige dienstverlening.

Opleidingen
  • Nederlands recht, Radboud Universiteit, Nijmegen, accent Ondernemingsrecht en Burgerlijk recht, 2012
Nevenwerkzaamheden
  • Directeur van een family office, 2018-heden
  • Penningmeester bij Jonge Balie Breda-Middelburg, 2015-2016
  • Secretaris bij Jonge Balie Breda-Middelburg, 2014-2015