Annemarie Beljaars

“Of het nu om een overname of geschilprocedure gaat: ik sta een cliënt bij in spannende tijden. De kunst is dan om rust en vertrouwen uit te stralen en dat vertrouwen waar te maken. In de vorm van een resultaat dat zowel juridisch als commercieel zo goed mogelijk uitpakt.”

Annemarie Beljaars

Mijn werkterrein

Enerzijds begeleid ik (internationale)  fusies en overnames. Daarnaast doe ik ook veel op het gebied van corporate litigation, met name bij geschillen binnen bedrijven. Daarbij treed ik op als adviseur, onderhandelingspartner én procedeer ik regelmatig. Onder meer bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof van Amsterdam.

Compliment van de wederpartij

Het grootste compliment dat ik ooit kreeg, kwam van een wederpartij in een overnametraject. We hadden pittige discussies gevoerd, maar hij was onder de indruk van mijn aanpak en hij en zijn bedrijf zijn nu al jaren cliënt bij ons.

Overzicht en aandacht voor mensen

Praktisch, snel en principieel. Ik regel het, maar als het niet kan hoor je het ook. En ik zorg voor overzicht. Met orde en regelmaat creëer je meer tijd en aandacht voor mensen. Zo werkt dat thuis, met mijn gezin, maar ook in mijn werk, met medewerkers en cliënten.

Opleidingen
 • Nederlands recht, Rijksuniversiteit Leiden, 1993
 • Na drie jaar als bedrijfsjurist overgestapt naar de advocatuur, eerst bij Houthoff Buruma in Rotterdam, waar ik mij specialiseerde in ondernemingsrecht.
 • Inmiddels 21 jaar actief als advocaat, waarvan de laatste tien jaar bij Rassers.
Lidmaatschappen
 • Vereniging Corporate Litigation (VCL)
 • Nederlandse Vereniging voor Procesrecht (NVvP)
 • De Maatschappij (departement West-Brabant)
Recente transacties die door mij zijn begeleid
 • begeleiding van de oprichters van MK2 Groep (specialist in audio visuele conferenties) bij de verkoop van hun bedrijf aan Kinly (een participatie van Avedon Capital Partner) in het gehele traject van het initiële bod tot en met de overdracht
 • ​begeleiding (oprichters van) One of A Kind Technologie, specialist in de ontwikkeling en bouw van machine vision-oplossingen, bij de samenwerking met participatiemaatschappij Gimv (juni 2018)
 • begeleiding van CVS Group Plc bij de verwerving en overname van Dierenkliniek Zuid-West Friesland, Dierenkliniek Zwolle, Dierenkliniek Hengelo, Dierenkliniek Amersfoort, Dierengeneeskundig Centrum Noord Nederland, Dierenkliniek Vrieselaar, Dierenkliniek Noord Oost Polder en Dierenkliniek Sneek (alle in 2017), Dierenkliniek Arnhem, Dierenartsenpraktijk Schildwolde en Dierenkliniek de Tweesprong (2018)
 • begeleiding samenvoegen en bundelen van de volmacht-activiteiten van Westenburg assurantiën en Keyzer Assurantiën in VOF KeyWest insurance (2017)
 • begeleiding van de Belgische marktleider op het gebied van industriële verhuizingen Transpico bij de overname van en samenwerking met de Nederlandse trendsetter in deze sector Indumove (2016)
 • begeleiding van familiebedrijf Rüttchen bij de verkoop van de Mercedes-Benz dealeractiviteiten van Rüttchen Automotive aan familiebedrijf Louwman Group (2016)
Nevenactiviteiten
 • Gastdocent Ondernemingsrecht bij cliënten, relaties en netwerkorganisaties
 • Publicist tijdschrift Rechtspraak Ondernemingsrecht, circa 3 á 4 x per jaar. Recente kwesties die ik daarbij behandelde, zijn onder meer:
   
  • Pas op met het sluiten van een overeenkomst met een ‘special purpose vehicle’. Zie mijn wenk bij het vonnis van de Rb Gelderland 21 februari 2018 in RO 2018/43
  • Wanbeleid OK betekent nog geen bestuurdersaansprakelijkheid, maar gaat de rechtbank hier niet te ver? Zie mijn wenk onder RO 2018/26
  • Veilingverkoop en advies OR: dat de ondernemer moet bij veilingverkoop in ieder geval advies aan de OR vragen op het moment dat er van de short list aan serieuze bieders  nog geen afscheid is genomen maar de ondernemer al wel een voorkeur heeft voor een koper. Zie mijn wenk in Rechtspraak Ondernemingsrecht RO 2018/11
  • OR heeft geen recht opschorting te vorderen van een besluit na afwijzing van het verzoek door de Ondernemingskamer. OR gaat over bij overgang van onderneming waarbij onderneming als eenheid in stand blijft en meer dan 50 werknemers heeft. Zie mijn wenk in RO 2017/83
  • Hoge Raad geeft regels voor adviesrecht van de OR in geval van faillissement. Deze bespreek ik in mijn wenk bij RO 2017/59
  • Verval van recht om te klagen (art. 6:89 BW) bij een vordering uit hoofde van bestuurdersaansprakelijkheid? In deze uitspraak wel, maar er zijn ook tegengeluiden. Deze bespreek ik in mijn wenk bij RO 2017/49
  • Bestuurdersaansprakelijkheid. Kan een bestuurder beroep op matiging doen als ze slechts tijdelijk bestuurder was? Ja, zie mijn wenk in RO 2017/24

Gepubliceerde artikelen

Om onze klanten up-to-date te houden posten wij graag nieuws over de laatste ontwikkelingen van ons werk en het bedrijf.

13 nov. 2018

Rassers Advocaten begeleidt MK2 bij overname door Kinly

MK2 - specialist in audio visuele conferenties – is overgenomen door Kinly (bundeling van VisionsConnected uit Amsterdam en Viju uit Noorwegen en participatie van Avedon Capital Partners).

17 sep. 2018

CVS verwerft opnieuw dierenkliniek in Friesland, Rassers begeleidt

Op 6 september 2018 heeft CVS Group in Nederland wederom een dierenkliniek verworven: Dierenkliniek Fischer te Bolsward.

6 sep. 2018

Tentoonstelling Recht in Beeld is geopend

Woensdag 5 september 2018 is niet alleen Breda Photo geopend maar ook de tentoonstelling van LawStreet Breda.

5 sep. 2018

Vacature: Advocaat commerciële contracten

Voor het team commerciële contracten zijn wij op zoek naar een gedreven: Advocaat commerciële contracten

12 jul. 2018

Pas op met het sluiten van een overeenkomst met een ‘special purpose vehicle’

Niet zelden worden bij het sluiten van overeenkomsten tot samenwerking of bij overnames nieuwe opgerichte vennootschappen gebruikt – special purpose vehicles “SPV”– gebruikt.

18 jun. 2018

Rassers feliciteert haar cliënte One of A Kind Technologies

Rassers advocaten feliciteert haar cliënte One of A Kind Technologies met de samenwerking met investeerder Gimv.

3 mei 2018

Wanbeleid OK betekent nog geen bestuurdersaansprakelijkheid

In een uitspraak van 2 augustus 2017 heeft de rechtbank Amsterdam een verrassend gevolg gegeven aan het oordeel van de Ondernemingskamer (OK) van het gerechtshof te Amsterdam dat er sprake was van wanbeleid bij de Nederlandse vennootschap Cancun II BV.

2 mrt. 2018

Veilingverkoop en advies OR

Bij verkoop van een bedrijf zijn er verschillende momenten waarop een ondernemer zich tot de ondernemingsraad (OR) kan wenden.