Vacature: overname-advocaat

Rassers Advocaten is op zoek naar een gedreven:

gevorderde advocaat-stagiaire of beginnend advocaat-medewerker  overnamepraktijk

Je wordt onderdeel van ons transactieteam. Je zult overnames, joint ventures en participaties begeleiden, en alle trajecten die daarmee samenhangen. Dat doen we deels in teamverband maar ook zelfstandig. Je zult dus vrij snel een zelfstandige rol toebedeeld krijgen. We werken proactief, praktisch en betrokken met de ondernemers. Van het begeleiden of verrichten van een doeltreffend juridisch due diligence onderzoek tot het opstellen of beoordelen van complexe documentatie en structuren, en het uitzetten en uitvoeren van een effectieve onderhandelingsstrategie. Dat doen we op nationaal en internationaal vlak.

Wie zoeken wij

Wij zoeken naar een advocaat (m/v) met 3-5 jaar aantoonbare ervaring en deskundigheid in de ondernemingsrechtelijke transactiepraktijk. Je bent gedreven, staat stevig in de schoenen, bent flexibel en ondernemend en hebt  de ambitie om je verder te ontwikkelen op dit terrein en mee te werken aan de uitbouw van onze praktijk. Een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift is vereist.

Wie zijn wij

Rassers Advocaten is een onafhankelijk advocatenkantoor van 30 advocaten . Onze ondernemingsrechtpraktijk,  zie (https://rassers.nl/nl/onze-dienstverlening/fusies-overnames-samenwerkingsverbanden-herstructuren),  staat cliënten bij op het gebied van herstructureringen, overnames, geschillen en commerciële contracten en faillissementsrecht (waaronder het optreden als curator). Het team bestaat uit 13 gespecialiseerde advocaten.  Onze cliënten zijn ondernemers/ ondernemingen in het midden en grote MKB, investeerders en non-profitorganisaties, in en buiten Nederland. We werken veel samen met verwijzers, zoals accountants en corporate finance adviseurs.  Rassers staat als een van de founding fathers van het internationale Taglaw netwerk veelvuldig buitenlandse cliënten bij die zaken doen in Nederland (zie www.taglaw.com).

Recente overnames die Rassers heeft begeleid zijn:

  • Begeleiding van de SIS Leisure Group bij de overname van onder meer Skidôme door Snowworld
  • Begeleiding van de oprichters van Nostradamus (software voor de horeca) bij de overname door (Canadese) Total Specific Solutions (“TSS”)
  • Begeleiding van (de oprichters van)  MK 2 - specialist in visuele conferenties – bij de overname door Kinly (een participatie van Avedon Capital Partners)  
  • Begeleiding van Udenhout Autogroep bij de overname door Mossel Automotive (genomineerd voor de M&A Award Best Small Cap deal 2018)
  • Begeleiding van Koninklijke Bammens bij de overname door VConsyst Participaties
  • Begeleiding van One of A Kind Technologies (specialist in machine vision technology) bij de participatie door investeerder Gimv

Wat bieden wij

Een parttime dienstverband (80%) behoort tot de mogelijkheden. Rassers biedt goede arbeidsvoorwaarden, een open en collegiale werksfeer en een gezonde balans tussen werk en privé. Wij investeren in kwaliteit  door het volgen van specialisatieopleidingen (Grotius) en een samenwerking met Tilburg University. 

Rassers contactpersoon

Informatie over deze vacature is in te winnen bij  mr.  Annemarie Beljaars,  via  beljaars@rassers.nl of 076-5136136. Schriftelijke reacties met curriculum vitae graag per e-mail  naar onze manager P&O, Cynthia Castelein: castelein@rassers.nl.

Annemarie Beljaars
Annemarie Beljaars

Annemarie Beljaars

Advocaat / Partner

“Of het nu om een overname of geschilprocedure gaat: ik sta een cliënt bij in spannende tijden. De kunst is dan om rust en vertrouwen uit te stralen en dat vertrouwen waar te maken. In de vorm van een resultaat dat zowel juridisch als commercieel zo goed mogelijk uitpakt.”

Categorieën