Rassers Advocaten officiële sponsor van jonge Supergrootmeester in schaken: Jorden van Foreest.

Vandaag ondertekenen grootmeester in schaken Jorden van Foreest en Hans Smeekens van Rassers Advocaten in Breda een sponsorovereenkomst voor de duur van twee jaar. Rassers Advocaten is daarmee de tweede officiële sponsorpartner van de talentvolle schaker Jorden van Foreest. Binnen het sponsorpartnership biedt Rassers zowel financiële ondersteuning als zakelijk en juridisch advies voor de carrière van Van Foreest. Met het sponsorpartnership kan Jorden zich volledig focussen op zijn prestaties als grootmeester.

Voor Jorden is dit sponsorpartnership een logische stap in zijn ontwikkeling als professioneel schaker.  ‘Bij schaken zijn goede voorbereiding, volle aandacht en verbeeldingskracht van beslissend belang. Het is fijn om met Rassers een partner te hebben voor wie die waarden net zo belangrijk zijn. De investering die gepaard gaat met het sponsorpartnership, gaat mij helpen om optimaal te kunnen blijven trainen en draagt op die manier direct bij aan de opbouw van mijn schaakcarrière.’

Hans Smeekens, bestuursvoorzitter bij Rassers: ‘We zijn bijzonder trots op dit partnership met Jorden van Foreest. Denkkracht is belangrijk voor onze kenniseconomie en voor onze klanten, en zo kwamen we bij Jorden terecht. Schaken is een strategisch spel. Je moet altijd vooruit denken, en elke zet moet bijdragen aan je doel: schaakmat of een verstandige remise. De parallel met ons vak is overduidelijk. Zowel bij het schaken als in de advocatuur gaat het om focus, tactisch en strategisch denken en snelheid. Deze overeenkomsten en de overeenkomstige mentaliteit maken dat Jorden voor ons een perfecte match is. Jorden is een uitzonderlijk talent met een imposant trackrecord terwijl hij pas 21 jaar oud is. Talent een kans geven, dat hoort ook bij ons.’

Partnership of masters
Focus en toewijding voor het vak is wat Rassers en van Foreest verbindt. De komende jaren ondersteunt Rassers van Foreest in zijn carrière zowel financieel als met juridisch advies. Ook werken ze samen aan schaakgerelateerde activiteiten en inspirerende sessies met betrekking tot focus, strategisch denken en winst.


Over Rassers Advocaten

Op het scherpst van de snede acteren. Dat is al bijna 115 jaar de rode draad in het bestaan van Rassers Advocaten. Rassers Advocaten is één van de oudste advocatenkantoren in West-Brabant en bedient klanten in de stad, de regio en ver daarbuiten. De 27 advocaten van Rassers adviseren, onderhandelen en procederen op het gebied van ondernemingsrecht, arbeidsrecht en bouw- en bestuursrecht.

Over Jorden van Foreest
Jorden van Foreest (1999) groeit op in een gezin waar iedereen schaakt. Als hij 6 jaar oud is begint hij met schaken. Al in 2013 wint hij het Europees Jeugdkampioen schaken (onder 14 jaar) om vervolgens twee jaar later officieel Grootmeester te worden. Hij is dan pas 16 jaar oud. Vanaf dat moment volgen een reeks indrukwekkende overwinningen elkaar op: hij wordt Nederlands kampioen schaken (2016), hij wint het Prague International Chess Festival (2020) en in 2021 wint hij het TATA Steel Chess Tournament. Hij is daarmee de eerste Nederlandse winnaar van het toernooi sinds Jan Timman in 1985 en verwerft tegelijkertijd de exclusieve titel van Supergrootmeester in het schaken.

Maarten van Nielen
Maarten van Nielen

Maarten van Nielen

Kantoordirecteur

“Rassers is een waardevol merk, daar is iedereen hier op kantoor sterk van doordrongen. Samen werken aan topresultaten, dat geeft energie.”

Categorieën